Berkesan Rawatan Dingin Sore - Cara Cari ia?

Berkesan Rawatan Dingin Sore - Cara Cari ia?

Dalam usaha untuk mencari rawatan sakit sejuk yang berkesan, anda perlu faham mengapa masalah ini berlaku. Terdapat berjuta-juta penghidap di Amerika Syarikat dan kawasan-kawasan lain di dunia, dan semua orang yang menderita sangat memerlukan rawatan yang berkesan.

Pembangunan sakit sejuk secara langsung berkaitan dengan virus herpes yang biasanya meletakkan aktif dalam badan, jauh di dalam sel-sel saraf. Ia mengambil persekitaran yang betul untuk itu datang hidup dan jika keadaan ini tidak ada, ia akan kekal dalam keadaan tidak aktif. Salah satu syarat yang boleh membawa kepada aktiviti virus itu tekanan.

Terdapat banyak wang dibelanjakan dan penyelidikan yang dijalankan bagi mewujudkan rawatan sakit sejuk yang berkesan. Adalah malang bahawa pada peringkat ini, masih tiada penawar yang pasti, hanya produk dan kaedah semula jadi yang boleh melegakan dan mencegah gejala-gejala.

Krim dan ubat-ubatan semasa boleh melegakan kawasan itu dan memberikan kelegaan daripada kesakitan, pembakaran dan gatal-gatal. Sesetengah orang telah menjumpai bahawa mereka mampu untuk menyembuhkan lebih cepat apabila menggunakan krim dan losyen yang disediakan khas untuk luka sejuk.

Ia adalah mungkin untuk membuat rawatan sakit sejuk anda sendiri di rumah menggunakan bahan-bahan semula jadi. Dengan cara ini, anda tidak membelanjakan jumlah wang yang besar ke atas produk yang tidak berkesan sebagai rawatan semula jadi. Rawatan rumah boleh dilaksanakan menggunakan bahan-bahan yang anda mungkin sudah mempunyai dalam rumah anda dan ini menjadikan mereka lebih berfaedah.

Sebaik sahaja anda melihat sensasi kesemutan dan anda terdedah kepada masalah ini, perkara yang terbaik yang boleh anda lakukan adalah memohon ais ke kawasan itu secepat mungkin. Ini dipercayai untuk melambatkan perkembangan keadaan ini sebelum ia menjadi radang.

Jika anda cenderung untuk menekankan banyak dan anda sentiasa mengalami virus ini, maka kunci adalah untuk cuba mengurangkan pelbagai keadaan tertekan yang mungkin anda hadapi. Ia selalunya boleh menjadi sukar untuk mengurangkan tekanan, dan bagi sesetengah orang, cuba untuk berbuat demikian sebenarnya boleh meningkatkan tekanan, namun ia masih penting untuk cuba untuk mengelakkan pembangunan sakit sejuk selanjutnya.

Satu rawatan sakit sejuk semula jadi adalah untuk kita lihat semasa diet anda dan lihat apa perubahan positif boleh dibuat. Elakkan makanan yang berbahaya yang anda tahu boleh menyumbang kepada keadaan seperti herpes. Sebahagian daripada makanan yang anda mungkin ingin mengelakkan termasuk:

o Chocolate

o Oatmeal

o Badam

o Nuts

o Benih

o Peas

Ini semua adalah tinggi dalam arginine, yang merupakan sesuatu yang virus herpes yang bergantung kepada.

Satu lagi rawatan yang berkesan sakit sejuk adalah untuk meningkatkan makanan-makanan yang mengandungi lisin. Lysine boleh menghalang pertumbuhan virus herpes. Asid amino penting yang terdapat dalam pelbagai jenis makanan, boleh menghasilkan antibodi membantu.

Ia juga akan menjadi satu idea yang baik untuk meningkatkan pengambilan vitamin anda. Ini boleh dilakukan melalui diet atau melalui pengambilan kerap makanan tambahan vitamin.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar